Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/rint4101/parentaj.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492
Atașament Și Reglare Emoțională - Parentaj
 

Atașament Și Reglare Emoțională

Atașament Și Reglare Emoțională

EDIȚIA 3 – Sâmbătă, 8 august, ora 10:00

Te invit să participi la workshopul Atașament, nevoi și reglare emoțională, în care mi-am propus să vorbim despre ce înseamnă pentru un copil o relație potrivită cu părinții săi și despre cum pot părinții să își antreneze echilibrul într-o astfel de relație, prin prisma reglării emoționale.

Va fi o discuție centrată pe părinte, chiar și atunci când vom vorbi despre copii. Pentru că am convingerea că un părinte capabil să fie centrat pe sine reprezintă una din nevoile esențiale ale oricărui copil.

Când devii părinte, vrei nu vrei, te confrunți, din fericire, cu un tip nou de stres – stresul parental. Spun din fericire pentru că acum știm că o doză potrivită de stres parental este un ingredient important pentru o relație optimă părinte-copil. Definirea dozei potrivite de stres este însă mai degrabă o experiență individuală, personală. La fel este și dozarea propriu-zisă a stresului, gestionarea lui în așa fel încât să permită părintelui mai degrabă să fie adaptat noilor provocări pe care le are de înfruntat.

Despre ce vom vorbi?

🌱Nevoia de a ne simți în siguranță ne însoțește din prima zi de existență
🌱Felul în care ne este împlinită această nevoie influențează decisiv sentimentul de siguranță de mai târziu
🌱 Workshop-ul “Atașament, Nevoi și Reglare Emoțională” l-am pregătit gândindu-mă în primul rând la părinți. Ei sunt cei mai provocați să se confrunte nevoia de a fi siguri pe ei, cu sentimentul lor de siguranță, așa cum este astăzi.
🌱Fiecare dintre noi merită să câștige însă un plus de coerență în povestea lor de viață, de la început.

🔎Ce nevoi aveam, copil fiind?
🔎Cum m-a influențat felul în care mi-au fost împlinite?
🔎Ce nevoi am acum și cum mă împac cu ele?
🔎Ce este reglarea emoțională și cum o pot antrena?

Îmi doresc ca în acest workshop să trezesc celor care îmi vor fi alături curiozitatea despre începutul poveștii lor de viață. Și curiozitatea despre cum pot scrie povestea lor acum.

Cui se adresează?

Părinții la început de drum sunt cei care sunt mai degrabă provocați să își orienteze atenția către ei înșiși. Fac asta prin intermediul copiilor și al emoțiile pe care le trăiesc în contextul particular al noii relații. De aceea gândul meu a fost că mai ales lor această întâlnire să le fie utilă și să vină în întâmpinarea curiozității și nevoilor lor de cunoaștere.

De asemenea, intervalul de vârstă 0-5 ani este unul în care copiii dezvoltă, rând pe rând, atașamentul, strategii de reglare emoțională, modelul despre lume și despre ei înșiși. Este o matrice a adulților de mai târziu.

Detalii organizatorice

  • Workshopul va fi susținut de Mihai Manole, psihoterapeut autonom
  • Întâlnirea va avea loc online, prin intermediul zoom, sâmbătă, 8 august, în intervalul 10:00 – 12:00
  • Taxa de participare este de 100 RON care poate fi achitată online
  • Înscrierea se poate face folosind formularul de mai jos sau la adresa de email mihai@parentaj.ro
  • Detaliile necesare eliberării facturii sunt numele, prenumele, localitatea de domiciliu.
  • Linkul pentru întâlnirea online va fi trimis prin email, cu o zi înaintea evenimentului.
Înscrie-te acum!