Grup de suport pentru proaspetele mămici

Grup de suport pentru proaspetele mămici

Ca proaspătă mămică te poți simți copleșită de toate noutățile care îți schimbă viața în fiecare clipă. De acum trebuie să fii mereu pregătită să răspunzi nevoilor puiului tău și să îi oferi toată dragostea de care are nevoie. În același timp trebuie să ai mare grijă să nu uiți de tine și să nu îți neglijezi nevoile. Este normal să te pui pe al doilea plan, dar nu uita că nu este în beneficiul nimănui să îți sacrifici echilibrul psihic.

Psihoterapeuta Naomi Stadlen scrie în cartea sa “What mothers do (Ce fac mamele)”, în capitolul “So tired I could die (Moartă de oboseală)” că “societatea modernă nu este organizată în așa manieră încât să le faciliteze femeilor tranziția atunci când devin mame. Este o schimbare deosebit de importantă. Proaspetele mamici îi fac față de cele mai multe ori așteptându-se ca maternitatea să fie dificilă la început și tot mai ușoară pe măsura ce copilul crește. În mod cert devine mai ușor. Dar nu automat. Devine mai ușor atunci când mamele își iau rămas-bun de la viața de dinainte și se adaptează la cea nouă”.

Întâlnirile pe care le organizăm au exact acest rol, de a facilita tranziția proaspetelor mămici către o nouă viață, plină de provocări și împliniri.

Grupul de suport pentru proaspetele mămici are un rol deosebit de important:
  • Te ajută să îți menții dechilibrul psihic și să te adaptezi noului tău rol

  • Ai ocazia să cunoști și alte mămici care trec prin aceeași experiență ca și tine și puteți împărtăși sentimente, senzații, griji și soluții

  • Dedici timp nevoilor tale și te bucuri de câteva momente în care ești din nou cea mai importantă

Detalii:
  • Acest grup de suport îți oferă ocazia unică de a socializa și de a afla că nu ești singură. Temele de discuție sunt flexibile și sunt stabilite de participante în funcție de nevoile și interesele fiecăreia.
  • Costuri:   30 lei / întâlnire
  • Durata: 60 min / întâlnire
  • Participanți: maxim 10 (pentru a ne asigura că în timpul restrâns pe care îl avem la dispoziție putem atinge toate subictele de discuție dorite)
Programează-te acum!