Program de educație parentală “Cercul Siguranței”

Program de educație parentală “Cercul Siguranței”

Înscrie-te trimițând un email la corina@parentaj.ro sau folosind formularul de la finalul acestei pagini.

Câteodată, ca părinți, ne putem simți copleșiți de avalanșa de sentimente și reacții pe care experiența parentajului o aduce în viața noastră. Sunt momente în care avem dificultăți în a înțelege reacțiile copiilor și ne-am dori ca ei să aibă un “manual de instrucțiuni” astfel încât să îi putem “descifra” mai ușor. Câteodată ne întrebăm dacă am făcut noi ceva greșit, sau dacă cel mic reacționează așa pentru că este “răsfățat”, “vrea atenție” sau “ne face în ciudă”.

Încă de la naștere, suntem cu toții “programați” să căutăm sentimentul de siguranță în fiecare relație pe care o avem, în fiecare moment pe care îl împărtășim cu cineva important de lângă noi. De asemenea, toți copiii doresc să se simtă ocrotiți și în siguranță, iar părinții doresc să construiască un mediu echilibrat în care aceștia să crească, să înflorească, să se dezvolte.

Bazat pe 5 decenii de cercetări referitoare la modul în care este sau nu sprijinită dezvoltarea sentimentului de siguranță în relațiile de atașament, programul de educație parentală “Cercul Siguranței” abordează teme esențiale pentru construirea unui atașament sigur și oferă pricipii cheie care să vă ajute să porniți pe drumul siguranței alături de copilul vostru.

Experiența “Cercul Siguranței” nu vă va da un manual de instrucțiuni pe care să îl aplicați acasă, dar vă va oferi tot ce este nevoie pentru a putea fi alături de copilul vostru în toate momentele importante și să îi înțelegeti universul emoțional. Veți vedea că “manualul de instrucțiuni” este chiar copilul, care încă din prima clipă comunică fiecare nevoie pe care o are. Astfel, veți putea construi o relație de atașament sigur care îl va însoți pe tot parcursul vieții și îl va ajuta să fie un copil iubitor și un bun prieten și, mai târziu, un partener și un părinte iubitor la rândul său. Sentimentul de siguranță îl va ajuta să se adapteze și să reușească la școală și, mai târziu, în munca sa. Doar așa el se va putea bucura mai mult de voi, va avea mai multă încredere în sine și convingerea că poate veni să vă ceară sprijinul când îi va fi greu, mai ales pe parcursul anilor dificili ai adolescenței.

Temele pentru cele 8 sedințe sunt: Să învățăm despre nevoia de siguranță a copiilor | Să învățăm despre nevoile copiilor parcurgând tot cercul | “Să fim alături” de copii pe Cercul Siguranței | “Să fim alături” de bebeluși pe Cercul Siguranței | Calea spre siguranță | Să ne înțelegem dificultățile | Ruperea relațiilor și repararea lor | Să recapitulăm și să sărbătorim.

Știm că poate părea mult sau că uneori este greu să gasești timpul necesar pentru 8 întâlniri, însă, cu toții realizăm că schimbările profunde nu se pot întâmpla peste noapte. Procesul de reflecție și învățare, de aprofundare a informațiilor descoperite și de schimbare a perspectivei nu se poate finaliza într-o singură întâlnire. Este nevoie de timp și disponibilitate, dar această investiție vă va aduce beneficii și bucurii nemăsurate tot restul vieții. Și pentru că înțelegem că sunt situații în care este imposibil ca părinții să ajungă la toate întâlnirile programate, acestea pot fi recuperate cu o altă grupă sau în cadrul unei sedințe individuale (fără costuri suplimentare).

Programului de educație parentală “Cercul Siguranței” vă va ajuta să:
  • înțelegeți și să gestionați emoțiile puternice ale copiilor (furie, teamă, tristețe etc.);

  • înțelegeți semnalele transmise de copil atunci când acesta are o nevoie și așteaptă intervenția părintelui;

  • întelegeți cum puteți repara relația atunci când simtiți că nu găsiți nicio soluție care să funcționeze;

  • înțelegeți rolul atașamentului în toate relațiile din viața voastră;

  • construiți un atașament sigur în relația părinte-copil care să vă aducă mai multe; momente de bucurie autentică și mai puține momente de confuzie și frustrare.

Detalii:
  • Locurile sunt limitate pentru maxim 10 participanți!
  • Costuri: 50 lei / sesiune (dacă plata se face la fiecare întâlnire), sau 300 lei pentru toate cele 8 sesiuni (dacă plata se face integral la prima întâlnire).
  • Durata: programul presupune participarea la 8 sesiuni de câte 90 minute, câte una în fiecare săptămână.
  • Programul de educație parentală “Cercul Siguranței” se adresează mămicilor și tăticilor, viitorilor părinți, părinților adoptivi, bunicilor, asistenților maternali, educatoarelor și îngrijitoarelor din creșe și grădinițe, și tuturor celor care au un rol în creșterea și îngrijirea copiilor.
Înscrie-te acum!

Adaugă Comentariu