Echipa noastră
Corina Manole
Bună! Eu sunt Corina și sper să devin prietena la care poți apela cu încredere atunci când ai nevoie de un sfat în legătură cu somnul bebelușului tău sau când pur și simplu ai nevoie de susținere ca proaspătă mămică. Sunt primul consilier pe probleme de somn ale copiilor acreditat în România de către Institutul Internațional pentru Somn Blând, membră a IACSC – Asociația Internațională a Consultanților pentru Somnul Copilului și Educator Parental acreditat internațional “Circle of Security”.
E-mail: corina@parentaj.ro
Telefon: 0721 305 527
Odată cu nașterea celor 2 copii, prioritățile și preocupările din viața mea s-au schimbat și am început să investesc timp și resurse pentru a putea să îi ofer sprijinul atât de necesar în toate etapele pe care le parcurgem împreună. Am învățat că a fi părinte este o meserie mult mai complexă decât îmi imaginam înainte, când visam cu ochii deschiși și mă gândeam ce înseamnă a fi mamă. Acum, trăind această experiență în fiecare zi, știu că rolul meu are o importanță vitală și constituie baza viitorului adult pe care îl cresc. De aceea, asumându-mi această responsabilitate și dorind să le ofer copiilor cea mai bună versiune a mea, am început să parcurg un nou drum, acela al dezvoltării personale într-un domeniu care mă pasioneaza și îmi dă un nou rost vieții: parenting-ul.
Și pentru că primul pas pentru a fi un părinte prezent și dedicat este odihna, am considerat că primul subiect pe care trebuie să îl abordez este acela al somnului. La început am fost speriată de nopțile nedormite și de oboseala care ajunsese să mă transforme într-o persoană străină și uneori lipsită de logică, și din acest motiv trăiam cu senzația permanentă că nu voi reuși să fac față rolului de mamă. În plus, îmi doream foarte mult să le ofer odihna atât de necesară pentru a se dezvolta armonios. Așa a început idila mea cu domeniul somnologiei și am început o cercetare extinsă asupra somnului la bebeluși.
Am aflat că există multe abordări și soluții pentru a regla tiparele de somn ale bebelușilor și, aplicând aceste cunoștințe acasă, rezultatele nu au întârziat să apară. Este fenomenal cum câteva ore de somn în plus te pot transforma radical și îți pot oferi o nouă perspectivă asupra vieții. Poate părea exagerat, dar atunci când ești proaspată mămică schimbările radicale ale somnului și oboseala cărora trebuie să le faci față în fiecare zi devin atât de apăsătoare încât pot declanșa o avalanșă de probleme, de la nervozitate excesivă până la depresie. Dar toate acestea pot fi evitate dacă ești informată și pregătită din timp să abordezi problema somnului din unghiul potrivit.
De aceea, îmi doresc foarte mult să ajut și alte familii să depășească această problemă care poate deveni critică și să se bucure cu adevărat de minunea de a fi părinți. Ar fi păcat ca din cauza oboselii și lipsei de somn să ajungeți să nu simtiți pe deplin împlinirile pe care un bebeluș le aduce în viața voastră. Mai ales că soluția este uneori atât de simplă.
Un alt aspect deosebit de important pentru mine a fost să mă asigur că pot construi o relație de atașament sigură cu cei doi copii ai mei. De aceea, am început un proces amplu de studiu, iar faptul că am devenit educator parental atestat “Circle of Security” a fost una dintre cele mai benefice și revelatoare decizii pe care le-am luat vreodată. Apoi am descoperit că din ce în ce mai mulți părinți sunt preocupați de relația pe care o au cu copilul lor și sunt foarte fericită că le pot oferi tot suportul necesar în cadrul grupurilor “Cercul Siguranței” pe care le coordonez.
Experiență
Sunt aici pentru voi, gata oricând să vă ofer un sfat sau o rezolvare pentru problema voastră particulară. Și pentru că este important să pot face asta cu profesionalism, iată și o scurtă istorie a experienței mele:
-
Sunt specializată în științe sociale în cadrul Universității Ritsumeikan Asia-Pacific din Japonia
-
Sunt primul consilier pe probleme de somn ale copiilor acreditat în România de către Institutul Internațional pentru Somn Blând
-
Sunt educator parental atestat “Circle of Security“
-
Sunt NLP Practitioner IANLP (acreditată de Asociația Internațională de NLP)
-
Sunt trainer certificat ANC
-
Am absolvit cursul “Positive Parenting Birth-3 years (Parentaj Pozitiv de la naștere până la 3 ani)” oferit de Asociația LifeMatters din SUA
-
Am participat la conferințele Laura Markham: “Cum să devii un părinte blând” & “Cum să crești un copil inteligent emoțional”
-
Am absolvit cursul “Positive Psychology (Psihologie Pozitivă)” autorizat de Universitatea North Carolina
-
Am absolvit cursul “Psychological First Aid (Prim-ajutor Psihologic)” autorizat de Universitatea Johns Hopkins
Abilități
Mihai Manole
Bună! Eu sunt Mihai și sunt pregătit să îți ofer sprijinul meu atunci când vine vorba despre aventura de a fi parinte dar și, de ce nu, aventura de a fi.
E-mail: mihai@parentaj.ro
Telefon: 0723 614 306
În rolul de tată am intrat destul de recent, aventura, necunoscutul și bucuriile deosebite ale acestei ipostaze fiind abia la început, din fericire. Provocările acestei experiențe sunt mereu surprinzătoare, fie că este vorba de aspecte mai generale, precum schimbarea radicală a programului de viață, fie experiențe particulare și inedite, precum nevoia de a face față plânsului neconsolat al copilului. Este o experiență solicitantă și, din fericire, plină de satisfacții.
Sunt psihoterapeut autonom, specializat în psihoterapie ericksoniana, relaxare și hipnoza clinică. Formarea teoretică și anii de practică în cabinet m-au învățat că una din marile provocări căreia fiecare dintre noi trebuie să îi facă față la un moment dat este aceea de a se dezvăța. Ne concentrăm foarte mult pe a învăța tot felul de lucruri, încă de mici, le învățăm foarte bine pentru că ne sunt de folos într-un context sau altul. Apoi ne trezim în situații în care lucrurile pe care le știm, pe care le-am învățat, nu ne mai ajută.
Una din primele lecții pe care ni le însușim, fără să fim conștienți că o facem, este legată de felul în care intrăm în relații cu oamenii. Și învățăm această lecție din primele zile, din modul în care intrăm în relație cu mama, cu tatăl și apoi cu persoanele importante din viața noastră. Este o lecție care este predată non-stop și prin urmare este foarte bine învățată. Ce înseamnă relația, pe ce mă pot baza, cât de încredere sunt oamenii, cât de în siguranță mă pot simți în preajma lor… întrebări ale căror răspunsuri le învățăm de mici și care ne vor ghida ani buni pe mai departe.
În psihologie, povestea descrisă mai sus poarta numele de atașament, un domeniu intens cercetat și cu numeroase implicații, inclusiv în ceea ce mai nou poartă numele de parentaj/parenting. Este motivul pentru care am decis să organizez seminarul “Atașament, copil, parinte”, un seminar în care să ne putem da seama, împreună, de micile detalii care pot face mari diferențe atunci când vine vorba de creșterea armonioasă a unui copil.
Experiență
Iată și reperele formării mele profesionale:
-
Sunt psihoterapeut autonom, specializat în psihoterapie ericksoniană, relaxare și hipnoză clinică
-
Sunt membru al Colegiului Psihologilor din România
-
Sunt membru al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană
-
Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București
-
Am urmat cursul “Tehnici moderne de psihoterapii cognitive și comportamentale <<Al Treilea Val>> de tehnici de Restructurare Cognitivă”, organizat de Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România (2014)
-
Urmez o formare în terapia centrată pe emoții
-
Am participat la workshop-ul “Cele doua fețe ale lui Janus: vulnerabilitate și autenticitate. Principiile și metodele psihoterapiei integrative relaționale” (trainer Richard Erskine)
-
Am participat la Conferința Internațională de Psihotraumatologie (2015)
-
Pentru și mai multe detalii, mă gasești pe: http://ancore.eu