Al 4-lea trimestru de sarcină

Al 4-lea trimestru de sarcină

Primele trei luni de viață ale bebelușului sunt cunoscute și ca al 4-lea trimestru de sarcină. Este perioada cea mai grea din punct de vedere al adaptării la noul mediu, iar cea mai des întâlnită consecință este faptul că bebelușul se simte cel mai bine, doarme și este liniștit doar în brațele mamei. Din fericire, sunt câteva mici trucuri care vă pot face viața mai ușoară, printre care: contactul piele pe piele, purtatul în brațe sau în sistemele speciale (contrar părerilor “din bătrâni”, la această vârstă bebelușul NU poate fi răsfățat), zgomotul alb, plimbările dese în aer liber și alăptatul la cerere. Această perioadă va trece foarte repede, iar începând cu luna a 4-a somnul se va regla și el (cu puțin ajutor și multă consecvență).

Mai multe detalii şi soluții pentru a îmbunătăţi somnul bebeluşilor vor fi prezentate în cadrul seminarului “Nani-pui: totul despre somnul bebeluşilor”, la sediul Centrului de consiliere şi educaţie parentală “Parentaj” din Bucureşti. 

Scris de: Corina Manole, primul consilier pe probleme de somn ale copiilor acreditat în România de către Institutul Internațional pentru Somn Blând,  membră a IACSC – Asociația Internațională a Consultanților pentru Somnul Copilului și Educator Parental acreditat internațional “Circle of Security”.

Adaugă Comentariu