Studii complexe din domeniul somnologiei arată că bebelușii odihniți devin copii care înțeleg cum să doarmă bine și au mai multe șanse să dezvolte control emoțional. Copiii care dorm suficient prezintă o probabilitate mai mare de a-și controla impulsurile, de a empatiza și de a atinge starea de calm. Este mult mai dificil să stabilești o măsură de control în cazul bebelușilor privați de somn care, atunci când cresc, ajung copii mari privați de somn. Ei nu sunt dificili, ci prea obosiți ca să-și controleze emoțiile sau să-și concentreze atenția. Așa se explică și faptul că odihna constituie un factor principal al performanței școlare de mai târziu.
Mai multe detalii şi soluții pentru a îmbunătăţi somnul bebeluşilor vor fi prezentate în cadrul seminarului “Nani-pui: totul despre somnul bebeluşilor”, la sediul Centrului de consiliere şi educaţie parentală “Parentaj” din Bucureşti.
Scris de: Corina Manole, primul consilier pe probleme de somn ale copiilor acreditat în România de către Institutul Internațional pentru Somn Blând, membră a IACSC – Asociația Internațională a Consultanților pentru Somnul Copilului și Educator Parental acreditat internațional “Circle of Security”.
Adaugă Comentariu