Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/rint4101/parentaj.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492
Lumina de veghe: o greșeală frecventă - Parentaj
 

Lumina de veghe: o greșeală frecventă

Lumina de veghe: o greșeală frecventă

Mulți părinți folosesc o lumină de veghe în camera copiilor și se bucură de utiliatea ei, dar nu toți știu că de fapt pot face o greșeală dacă nu aleg lumina corectă. Becurile moderne, economice sau led-urile produc foarte multă lumină albastră. Să nu mai vorbim de ecranul telefonului mobil sau televizorul. Iar când vine vorba de dispozitive “de veghe”, majoritatea sunt cu lumină rece, albastră sau albă.

În timpul zilei, lumina albastră ne face mai atenți și ne îmbunătățeste timpii de reacție, dar dacă este folosită în timpul nopții, ea suprimă producția de melatonină și poate perturba ciclurile de somn și ritmurile circadiene. Așa că dacă alegeți să folosiți o lumină de veghe, căutați una care să folosească un bec roșu – se pare că lumina roșie perturbă cel mai puțin somnul.

Mai multe detalii şi soluții pentru a îmbunătăţi somnul bebeluşilor vor fi prezentate în cadrul seminarului “Nani-pui: totul despre somnul bebeluşilor”, la sediul Centrului de consiliere şi educaţie parentală “Parentaj” din Bucureşti. 

Scris de: Corina Manole, primul consilier pe probleme de somn ale copiilor acreditat în România de către Institutul Internațional pentru Somn Blând,  membră a IACSC – Asociația Internațională a Consultanților pentru Somnul Copilului și Educator Parental acreditat internațional “Circle of Security”.

Adaugă Comentariu